CELENI X KARMAN JEWELRY RUNWAY SHOW 2018

2018/05/09

A budapesti fashion week minden év meghatározó divateseménye Magyarországon.

Idén közel 50 tervező rántotta le a leplet legújabb kollekciójáról. A rendezvénynek otthont adó neoreneszánsz stílusú Várkert Bazár impozáns környezetében az őszi-téli kollekciók elkápráztatták a divatimádókat.  

 

A meghívást örömmel elfogadva Celeni X Karman Jewelry bemutatóját követtük nyomon. 

Nem voltunk meglepődve, hogy most is remek dolog sült ki Cselényi Eszter és Kármán Orsi közös munkájából.

 

Celeni 2018-as őszi-téli kollekciója a Folkweave nevet kapta, ami már előre sugallta, hogy biztosan megjelennek a népi motívumok.  

A kollekció ihletője a tradicionális palóc népviselet volt. 

 

 "Minden kollekció tervezésekor először az aktuális szezon trend book-jaiból válogatok, inspirálódok. Majd elkezdek gondolkodni, milyen rejtett magyar kincsekkel lehetne párosítani"- mesélte a tervező.

Eszternek legfőbb célja, hogy olyan magyar mintákat, és stílusokat poroljon le, amik már feledésbe merültek. Szeretné, ha az emberek jobban megismernék ezeket a dolgokat. 

 

A kifutón igazi különlegességek is felvonultak. A kötények eredeti palóc szőttesek voltak, kifejezetten a kollekcióhoz készültek. 

Színekben a piros, sötétkék, fehér és a homok színek domináltak.

 

Kreatív részletek, nőies fazonok jellemzik a Folkweave kollekció darabjait, amik a hétköznapokon is viselhetőek, de biztosan nem kerülik el az elismerő tekinteteket. 

A Celeni ruhák lényege, hogy a viselőjük érezze jól magát, igazi nő legyen!

 

A remek runway show-t még emlékezetesebbé az a záróakkord tette, amikor Palya Bea énekesnő végigvonult a kifutón, miközben a 'Szabadon' című dala szólt. 

Egy szóval tudnám jellemezni: felemelő!

 Folkweave kollekció: 

Ahogy a beszámoló elején említettem a Celeni ruhák ismét Kármán Orsi ékszereivel egészültek ki. A kiegészítők stílusukban és színvilágukban teljesen harmonizáltak a Folkweave kollekcióval, igazi szimbiózis volt a két márka között.  

Fotók: MBFWCE

Az eseményen a 2018-as tavaszi-nyári kollekció 'Csalogány ruháját viseltem, amihez egy virágos Karman fülbevalót választottam.

 

 

Share on Facebook
Please reload

Kövess!

  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest

Olvastad már? 

Please reload

© 2017 | Minden jog fenntartva | Kovács Delinke