ISMERJÉTEK MEG A L'ORÉAL SOURCE ESSENTIELLE TERMÉKCSALÁDOT


Végre nem kellett Budapestig utaznom ahhoz, hogy a legújabb beauty termékekkel ismerkedhessek meg. A Horváth Szalon egy szépségnap keretein belül bemutatta nekünk a L'oreál legújabb termékcsaládját, a Source Essentielle-t.

A L'Oréal Professional a természetesség mellett tette le voksát, amikor új termékeit megalkotta. A samponok és a pakolások 80-100%-ban természetes alapanyagok hozzáadásával készültek. A gondosan összeválogatott összetevőkből álló termékek kíméletesen tisztítják és ápolják a fejbőrt és hajszálakat. Használatukkal az eredmény ragyogó fényű és puha haj.

A samponok közül választhatunk olyat, ami normál fejbőrre való, olyat, ami száraz hajra és ami érzékeny fejbőrre. Az utóbbi tökéletes lenne nekem, mert a bőröm nagyon érzékeny és ekcémás is, így mindig oda kell figyelnem, milyen termékeket használok.

A sampon után ne feledkezzünk meg a pakolásokról sem és, ha extra töltetet szeretnék adni a hajunknak, akkor még ott vannak az ápoló és fényesítő olajak, amiket hetente ajánlott alkalmazni.

Felhasznált természetes alkotóelemek: aloé vera, akáclevél, jázminvirág, szezámmagolaj, vadvirágok, füge, körömvirág és kamilla. Ezek mind ökológiai gazdálkodásból származnak.

Bizonyára ti is észrevettétek, hogy mostanság egyre nagyobb teret és hangot kap a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a tudatos életmód, a slow living. Nincs olyan területe az életnek, ahol ne találkoznánk ezekkel a kifejezésekkel. A divatban, az élelmiszeriparban, a közlekedésben, a kozmetikai cégek palettáján is észrevehető, hogy reagálnak az igényekre, amelyeknél a cél a bolygónk védelme és a tudatosság.

Nem leszek álszent, sokkal jobban odafigyelhetnék! De talán már jó úton járok azzal, hogy mindenhova cipelem a szövettáskámat és bevásárláshoz abba pakolok, vagy, hogy fogmosáshoz már biológiailag lebomló bambuszból készült aktív szenes fogkefét használok.

Miért is tértem ki erre?

A Source Essentielle termékeknél a fenntarthatóságra is előtérbe helyezték. A sampon flakonjának szögletes formája a szállításnál sem elhanyagolható tényező, hiszen egyszerre nagyobb mennyiséget tudnak mozgatni és így a szénlábnyom csökkenéséhez járulnak hozzá. Ráadásul a csomagolóanyag 90%-ban biológiailag lebomló és amivel tovább lehet minimalizálni a műanyag-felhasználást, hogy a sampon akár háromszor is utántölthető! Szóval ha kifogy a samponunk, nincs más dolgunk, mint betérni a Horváth Szalonba. Ilyen egyszerű az egész. S nem ér kifogásnak felhozni azt, hogy macerás újratölteni! A drogéria helyett a fodrászhoz megyünk az újabb adagért.

A szalon szépségnapja minden szempontból a természetesség és az egészség köré fonódott. Az új termékeken túl Lévia Borbála természetgyógyász érdekes előadását is meghallgathatták az érdeklődők és az Életkert jóvoltából pedig egészséges falatokat, süteményt és italt is kóstolhattunk.

Nem igazán vagyok oda a nyers és vegán ételekért, de bizony ezek a harapnivalók meggyőztek. Lehet fontolóra kell vennem, hogy ellátogassak az étterembe, hátha a vegán termékek ugyanúgy elnyerik tetszésemet és elégedettségemet, mint a szépségápolási termékek.

Felvetődhet a kérdés, hogyan is kapcsolódnak hajápolási termékek egy divatbloghoz? Nagyon egyszerű! A stílusos megjelenéshez ugyanúgy hozzátartozik az ápolt haj, mint az ízléses ruhadarab. Tekintsünk úgy a frizuránkra, mint a külsőnk koronájára.

Végezetül hadd mondjak el annyit, hogy az innovatív újdonságok megismerése mellett, egy igazán csajos estét tölthettem el a Horváth Szalonban. Remélem még lesz folytatás, mert Szombathelyen is igény van a hasonló programokra...szóval már izgatottan várom a következő megmozdulást! :)

Fotók: Németh Richárd

#beauty #hajápolás #loreal #szombathely

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style