TÁMOGASD A MAGYAR ALKOTÓKAT ÉS VÁLLALKOZÁSOKAT!


OLYAN KIHÍVÁSSAL KELL SZEMBENÉZNÜNK, AMIRE NEM SZÁMÍTOTTUNK. A #HOMEOFFICE, A #MARADJOTTHON ÉS A #VIGYÁZZUNKEGYMÁSRA KÖZEPETTE RENGETEGEN KERÜLNEK NEHÉZ HELYZETBE.

SZINTE MÁR NINCS OLYAN ÉTTEREM, ÜZLET VAGY SHOWROOM, AMI NE ZÁRTA VOLNA BE AJTAJAIT HATÁROZATLAN IDŐRE. A MAGYAR ALKOTÓKAT ÉS KISVÁLLALKOZÁSOKAT IS KOMOLYAN ÉRINTETTEK. EZ A BEJEGYZÉS ÉRTÜK, RÓLUK SZÓL!

A jelenlegi helyzet a gazdasági életet is keményen érinti és mindenre hatással van. Ezalól a magyar divatszakma sem kivétel. A szektorban dolgozó szakembereknek egyik napról a másikra vált bizonytalanná a helyzete. Legyen szó olyanokról, akik már évek óta építik a vállalkozásukat, a márkájukat, és olyanokról, akik nemrég vágtak bele álmuk megvalosításába. Mindenki számára kétséges a jövő.

Kikre gondolok, amikor szakembereket említek: fotósok, sminkesek, fodrászok, stylistok, újságírok, alkotóművészek és divattervezők. Ők azok, akik munkájukkal és termékeikkel szebbé teszik napjainkat.

Érthető, hogy jelenleg a vásárlási szokások más területekre fókuszálnak és minden luxusnak ítélt kiadást csökkentünk. Azonban a bejegyzés célja a figyelemfelhívás!

A koronavírus járvány miatt üzletek, showroomok átmenetileg bezárták kapuikat, eseményeket, kollekció bemutatókat kellett lemondani. A csökkenő megrendelések, a bevétel kiesés komoly nehézségeket okozhat. Egy nullás hónap pedig akár a vállalkozás végét is jelentheti.

Éppen ezért, ha az önkéntes házi karantén idejében webshopokat nézegetnétek ne csábuljatok el a nagy kínálatai láttán. Inkább

nézzetek körbe a magyar tervezők és alkotók termékei között.

A közösségi médiának köszönhetően egyre több oldalon látni különféle ajánlókat, amikben mindenki bejelölheti a számára kedves márkákat, szolgáltatókat.

Az InStyle magazin pedig olvasótáboruk méretét kihasználva kezdeményezést indított #vegyélhazait címmel. Ahogy írják: "Tudjuk, hogy otthon, a kanapéról dolgozva, és az épp aktuális helyzeten aggódva talán nem a vásárlás a legfontosabb gondolatotok, de ha szeretnétek, hogy ne szűnjenek meg kedvenc magyar márkáink és helyeink, akkor itt az idő, segítsetek, segítsünk fennmaradni a magyar divatnak, kultúrának, művészetnek, gasztróéletnek!"

A kezdeményezésnek létrehoztak egy Facebook csoportot is, ahol megismerkedhettek a magyar tervezőkkel és alkotókkal.

Hogyan tudtok segíteni?

  • Vásároljatok online. A legtöbb márkának van webshopja. Ha nincs, akkor Facebookon, Instagramon keresztül is adhatók le rendelések

  • Vegyetek utalványokat ajándékba. Ezeket később is fel lehet használni.

A tervezők, alkotók mivel járulnák hozzá:

  • Kedvezményeket biztosítanak termékeikre

  • Nem emelnek árakat

Ebben a cikkben két márkát ajánlok figyelmetekbe.

Mi jut eszetekbe, ha azt írom, hogy csókolózó borzok? Ha nem ismerném, akkor elsőre nekem sem egy ékszermárka ugrana be.

A Kissing Badgers ékszerek szaténszalagból, pamut fonalakból készülnek. A fülbevalók, nyakláncok és karkötők között nincs két egyforma. Minden darab egyedi. Aki szereti a hangsúlyos kiegészítőket, a borzos ékszereket is szeretni fogja. Hiába a nagy méret, anyaguknak köszönhetően nagyon könnyűek.

A pólóm mintája kinek ismerős?

Hazánk északkeleti részén van egy község, ahol 27 asszony hímez pólókat, ruhákat, táskákat. Minden terméket egytől egyig a matyó díszíti, ami felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is.

A matyodesign küldetése fenntartani a hagyományt és a mai modern világ részévé tenni miközben tardi asszonyoknak biztosít munkát.

Minden apró részletre figyelnek. Azt is megtudtam, hogy a pólómat Éva néni készítette és a kártya hátoldalát még alá is írta.

Mind a Kissing Badgers, mind a matyodesign is azok közé a kisvállalkozások közé tartoznak, akiket súlyosan érint a járvány okozta helyzet.

A problémára Csalár Bence divatújságíró is felhívta a figyelmet és elindította 'Együtt a magyar divatért' petíciót, melynek célja, hogy ebben a szektorban dolgozók is adókedvezményben részesülhessenek, ezzel is könnyítve nehézkes helyzetükön. A petíciót ITT tudjátok aláírni.

Nem csak ebben az időszakban, de a jövőben is menő magyar termékeket és helyi kisvállalkozásokat támogatni, hiszen termékeikben nem csak a befektetett munka van, hanem a szívük is!

#vegyélhazait #magyardivat #magyartervezo #petíció #támogatás

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style