VEGÁN GASZTROKALANDOK A VÁROS SZÍVÉBEN


Úgy gondolom ahhoz, hogy jól érezzük magunkat olykor nem elegendő, ha rendbe tesszük a lelkünket vagy, hogy szép ruhákba bújunk. Néha az ízlelőbimbóinkat is érdemes kényeztetni. Egy fenséges menü olyan élményt adhat, amitől azt érezhetjük, hogy még kerekebb a világ.

A szombathelyi Élelem Étteremben tartott vegán gourmet esten pontosan ezt éreztem.

Divatblog lévén felkaphatjátok a fejeteket, hogyan keveredik ide egy gasztro bejegyzés?! Egyszerű a válasz! Nem vagyok önző típus, ezért szeretném megosztani veletek az élményt, amit az Élelem Éttermében átéltem.

Azt tudnotok kell, hogy nem vagyok vegán^, viszont nagy ínyenc igen és az ízletes, finom falatoknak nem tudok ellenállni.

^Vegán étkezést követők semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak. Se húsok, se tejtermékek, se tojás.

Úgy tudom még mézet sem...

Lassan egy éve nyílt meg a gourmet estnek otthon adó Élelem Étterem, ahol a mindenmentes finomságok közül válogathatnak az életmód követői és az újdonságokra nyitott érdeklődők.

Bár mindent mindennel eszek, mégis korábban már többször megfordultam itt és mindig pozitívan távoztam, arról nem is beszélve, hogy sosem éreztem azt a terhelő érzést, mint egy hagyományosnak mondott ebéd vagy vacsora után. Így még azért sem kellett aggódnom, hogy a nadrágom felső gombját ki kell gombolnom. :)

Nem csak az ételek különlegesek, hanem maga a hely is. A kellemes légkör mindig adott, viszont ezen a vacsorán valamiért emelkedettebb volt. A hangulatos, halk zene, az ünnepi fények, a vendégek lágyan hangzó beszélgetései igazán meghitté tették az éttermet. Egy pillanatra el is felejtettem, hogy Szombathelyen vagyok! Valószínű azért is, mert itthon ilyet még nem tapasztaltam egy étteremben sem. De abban is biztos vagyok, hogy

ehhez nélkülözhetetlen a csapat alázatossága és az a végtelen kedvessége, amivel mindig fogadják a betérőket!

Viszont nem szeretnélek tovább cukkolni titeket, szóval térjünk rá a lényegre. A vacsorán igazán impozáns menüvel vendégeltek meg minket. De haladjunk sorjában.

Előétel: Zöldségtatár kaprival, ropogós házikenyérrel

Leves: Gesztenyekrémleves petrezselymes pirított gombákkal

Főétel: Chilis mangós quinoa rizottó, sütőtök variáció és fetasajt

Desszert: Karamell mousse pekándió grillázzsal

Jó lenne, ha a fotókon keresztül ti is át tudnátok élni az az ízorgiát, amiben minden egyes fogásnál részem volt.

Minden fogás első falatkájánál pozitív hitetlenséggel ráztam a fejem, hogyan lehet valami ennyire ízletes úgy, hogy minden állati eredetű hozzávalótól mentes.

A szomszéd asztalnál ülő vendégekkel összetalálkozó elismerő pillantások is arról árulkodtak, hogy ők is hasonló véleménnyel vannak.

Akiknek ezek a fenséges ételeket köszönhetjük az Tédi Szilárd és Schreiner Viktória, akik röpke öt év alatt letették névjegyüket az alternatív gasztronómia világába.

Immáron négy étteremből álló franchise láncolattal büszkélkedhetnek és milyen szerencsések vagyunk, hogy szombathelyi csodahelyet Völgyi Attila és Berzlánovich Péter elhozta nekünk és nap, mint nap azon dolgoznak, hogy valami újat, valami különlegeset adjanak vendégeiknek.

Bár a képek magukért beszélnek, mégis azt mondom, hogy térjetek be az Élelem Étterembe és próbáljátok ki! Ha azt hiszitek, hogy salátaleveleket fogtok ropogtatni, tévedtek! :) Az én egyik kedvencem az Élelmes burger!

Ma még van lehetőségeket, aztán az étterem csapata is egy kis téli pihenőre megy, hogy az új évben sok-sok újdonsággal és még nagyon energiával tudjanak fogadni minket és azt is megígérték, hogy lesz még gourmet est, szóval érdemes lesz figyelni az oldalukat.

S hogy biztosan oda találjatok: 9700 Szombathely, Széchenyi István utca 10.

Facebook oldal

Instagram oldal

#élelemétterem #gasztro #vegán #gourmet #szombathely

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style