AZ ŐSZ LEGNAGYOBB VISSZATÉRŐJE: TYÚKLÁBMINTA MINDENHOL


Az őszi/téli szezonból nem tud kikopni a kockás minta. Azonban idén versenytársa is akad, hiszen, akik már megunták a sima kockákat, azoknak itt vannak a tyúklábmintás darabok. Van, aki szereti és van olyan is, aki el sem tudja képzelni magán. Az biztos, hogy feltűnő mintáról van szó, ami sokféleképpen kombinálható.

Most pedig meg fogom mutatni, hogy a legnagyobb tervezők a kifutón hogyan álmondták meg ezt az extra mintát, milyen összeállításokban találkozhatunk vele a nagyvilágban a fashionisták körében, végül egy-két darabot is összeválogattam nektek az üzletek aktuális kínálatából.

A 2019-es őszi/téli kollekciókban meghatározó helye volt a tyúklábmintának. A legnagyobb divatházak visszahozták ezt a klasszikust. Lehet látni, hogy nem aprózták el a dolgot. Balmain (I. fotó) egy decens, katona kabátot álmodott meg, míg Prabal Gurung (II. fotó) inkább kicsiben gondolkodott. S akinek nem volt elég egy minta és a kockával keverte a tyúklábakat, az nem más volt, mint Chanel (III. fotó), de ez is tökéletes működött. (További fotókért írjátok be a keresőbe, hogy: houndstooth aw 2019.)

Amit mindig mondok, lehet mintát mintával keverni csak el kell találni az arányokat.

Ha már annyira trendi mintáról van szó, akkor biztosak lehettek abban, hogy a divatbloggerek és influencerek street style szettjeiben is feltűnik a tyúkláb. A többségnél kabátos megoldásokat lehet találni, de azok olyan sokfélék, hogy biztosan fogtok olyanra is bukkani, ami megihlet titeket.

Személyes kedvencem a blézer ruha a fehér bakanccsal. Megsúgom, hogy idén a fehér bakancsok és bokacsizmák mindenhol ott lesznek és miért is nyúlnánk mindig a megszokott feketéhez?!

A tyúklábminta először az 1800-as években jelent meg a skót síkságon, a juhászok öltözetében köszönt vissza ez a szövési minta. Majd 1959-ben jött Dior, aki nem szövéssel, hanem nyomással hívta életre a tyúklábat. Franciául a pied de poule, angolul a houndstooth kifejezést használják.

A minta kedvelői lubickolhatnak az üzletek kínálataiban. Aki szeretne tetől-talpig tyúklábmintába bújni, megteheti, mert az sem lesz túl sok!

Ahogy látjátok már nem csak kabátban érhető el, hanem zakóban, ingben és cipőkben is. Többnyire a fekete-fehér változatokkal lehet találkozni - ami kifejezetten jól áll a tél típusúaknak - de most már más színkombinációkban is fellelhető.

Aki még a pár lépés távolságot megtartja ezzel a trenddel, neki azt tudom javasolni, hogy kezdje kicsiben. Egy sál, sapka vagy akár egy táska is meghozhatja a kedvet.

Azonban akkor se legyen rossz érzésetek, ha sehogy sem tudjátok magatokévá tenni, mert nem a trendkövetés fogja meghatározni a stílusotokat. Ez is csak egy lehetőség, amivel, ha szeretnétek, éljetek!

Ha a korábbi bejegyzéseimet még nem olvastad el, itt az ideje bepótolnod és ha még több ötletre, tippre vágysz, keresd meg Facebook és Instagram oldalamat!

#divat #tyúkláb #ősztél #kocka

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style