VIBRÁLÓ SZÍNEK ÉS DIVATFOTÓZÁS AZ EMPLOYER BRANDINGÉRT, AVAGY MÉSZÁROS LÚCIA X HELLO EVENT


Feltörekvő divattervezővel készíttetett ruhákat egy magyar rendezvényügynökség.

Mészáros Lúcia divattervező nemrég fejezte be tanulmányait mesterképzésen a Metropolitan Egyetemen. Vizsgakollekcióját Windsor névre keresztelte.

Lúcia azonban nem most kezdett el tevékenykedni a divat világában. Illuxtrat márkája kapcsán hímzett és kézzel festett ruhákkal és 3D rajzolt darabokkal is találkozhatunk. Illuxtratgirl brandjén keresztül pedig illusztrációit ismerhetjük meg. Ügyfelei között tudhatja a Glamour és az Instyle magazinokat is.

De több más együttműködésben is találkozhattunk már Lúcia nevével, most pedig a Hello Eventtel közösen megálmodott munkáról szeretnék bővebben beszámolni.

Biztosan sokatoknak ismerős az a divatos és felkapott kifejezés, hogy employer branding. Nem másról van szó, mint a munkaerő megtartásról és toborzás, a munkahely minél vonzóbbá tétele a meglévő és a leendő munkavállalók számára. De mitől függ az, hogy az emberek jól érzik-e magukat a munkahelyükön? Hétköznapi nyelvre lefordítva, bármi, amit ott megélnek a dolgozók. Az irodák elrendezése, milyen ebédet kínálnak a menzán, milyen a bútorok színe, mennyire szimpatikus környezetben van az irodaépület. Ezek és még sok más hozzájárul ahhoz, hogy milyen kép alakul ki egy vállalatról.

A hazai ügynökségek, legyen szó ATL, BTL vagy integrált irányról, közös problémaként emlegetik a jó szakemberek hiányát vagy éppen megtartását. Így ezen a területen is egyre kiemeltebb helyen szerepel az employer branding.

A Hello Event életében is komoly kihívás ez. Mit tehetnek azért, hogy a kollégák minél közelebb érezzék magukat a céghez, és vonzóvá tegyék a külső potenciális jelentkezők számára is? A nemzetközi piacon a munkáltatói márka kialakításával nagyon sok pozitív példát lehet látni.

Az ügynökségnek is sikerült erre hozott egy megoldást, ahol saját ruhakollekciójukat készíttették el az ismert magyar divattervezővel, Mészáros Lúciával.

A rendezvényszervező cég mindennapi feladatának tekinti, hogy ügynökségi vonalon is mozgatórugója legyen az employer branding és a fashion területének. Kollégái részére egy olyan rendezvényeken is hordható divatkollekciót készíttetett, mely több olyan fontos szempontra is felhívja a figyelmet, melyek a későbbiekben maradandó értékeket teremthetnek.

Az ügynökségnek a külső- és belső employer branding megjelenés meleltt az is célja volt, hogy felhívja a figyelmet a magyar divatvilágban rejlő lehetőségekre, és hogy minél több cég is felfedezze a fiatal tehetségekkel való kooperáció előnyeit.

A saját ruhadarabok megtervezésekor Lúcia mind női és férfi kollekcióra remek megoldásokat hozott. A rendezvényeken használt egyenruhák esetében fontos volt az adott darabok hordhatósága, és hogy mindig a megfelelő alkalomhoz illőek legyenek. Ezáltal az ügynökség két vonalra is terveztetett, hogy ne csak a sportos vonal jelenjen meg, hanem egy elegánsabb stílust is meghatározzanak. A kollekcióban megtalálhatók férfi és női pólók, pulóverek és exkluzív esőkabát, illetve egy-egy elegáns és szabadidős ruha a kolléganők részére.

A ruhadarabok megtervezése mellett további terveik között szerepelt, hogy annak utóéletet adjanak, és minél inkább megmutathassák az employer brandingben lévő lehetőségeket a világnak, így felkérték Viszlay Márk divatfotóst, hogy azokat fashion környezetbe helyezze. A fehér végtelenben fotózott modellek kiemelik az ügynökség két legfőbb színét (pink és sárga) és képviselik azokat a vonzó tényezőket, melyek a jelenlegi kollégák mellett további munkatársakat vonzanak be.

Az ügynökség készített egy werkfilmet is, melyben többek között megszólal az ügynökség vezetője, Erdős Ákos és a projektért felelős Urbán Luca, illetve Mészáros Lúcia és Viszlay Márk is.

A csapat:

Hello Event részéről: Erdős Ákos, ügyvezető igazgató és Urbán Luca, marketing vezető

Divattervező és stylist: Mészáros Lúcia

Fotó: Viszlay Márk

Fotó asszisztens: Horváth Ádám

Smink: Magyar Eszter

Smink asszisztens: Domonkos Eszter

Fodrász: Kepi

Modellek: Olga (Face), Krisz (Icon)

Werkfilmet készítette: Babay Máté

#helloevent #magyardivat #magyartervezo #meszaroslucia #employerbranding

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style