EGY NAP, AMI CSAK RÓLAD SZÓL: STÍLUS WORKSHOP A ZENIT KÁVÉZÓBAN


Talán ismered azt az érzést, amikor valaminek minden apró részletét megtervezed, már összeállt az egész projekt, de nem vagy elég bátor, hogy a tettek mezejére lépj. Én így voltam azzal, hogy bármiféle workshopot is szervezzek. Álmodoztam róla, rengeteg 'jaj de jó lenne, ha...' mondatot mormoltam magamban, aztán ennyivel mindig el is intéztem a dolgot. Aztán megismertem Szigeti Zsuzsit, a Zenit kávézó és közösségi tér megálmodóját!

Zsuzsi az első találkozó alkalmával elmesélte, hogy már régóta szeretett volna egy programot, ahol a nők hátrahagyhatják a dolgos mindennapokat és elmerülhetnek magukban, a lelkükben és a szépségükben.

Éreztem, hogy jó helyen vagyok és a megfelelő személlyel beszélgetek!

Júliusban immár a harmadik eseményre készülünk a 'Saját Stílus Workshop' csapatával és ez csak megerősít abban, hogy bizony nincsenek véletlenek és nem hiába hozott össze az élet Zsuzsival.

De miről szól egy ilyen nap?

Az építkezést belülről kell kezdeni. Zsuzsi kineziológiai módszerekkel segít a testi-lelki egyensúly megtalálásában. Ha lelkünkben és a gondolataink között gócok vannak, akkor a látszani fog rajtunk, hiába szeretnénk elrejteni. Így a programot is lélekmunkával kezdtük, amiből mi sem maradhattunk ki.

Nem tűnt bonyolultnak a feladat! Nézzünk bele a tükörbe. Először nézzük meg a szemeinket. Sokat elárul az aktuális lelkiállapotunkról. Aztán le kellett írnunk három dolgot, amit szeretünk az arcunkon!

Ne is keressük a hibákat, azok nincsenek! Valóban nem nehéz ez, azonban mi nők hajlamosak vagyunk magunkat valamilyen ferde szemüvegen keresztül nézni és még ott is a hibát keresni, ahol nincs.

Korábban ezt a módszert én is alkalmaztam otthon. Nem csináltam mást csak fehérneműben álltam a tükör előtt és néztem magam. Kezdetben azokat a részeket néztem magamon, amiket szépnek tartok. Eleinte nem volt komfortos és néhány perc után jött a 'persze-persze, tetszik az ajkaim formája, na de olyan foltos az arcom..." De fókuszáltam és addig nem voltam hajlandó befejezni, amíg minden egyes porcikámmal nem voltam elégedett és nem tudtam kimondani, hogy SZÉP VAGYOK!

A gyakorlatot szerintem nem elég egyszer megcsinálni, hanem akár kúraszerűen lehet gyakorolni addig, amíg végleg el nem tűnik a magunkkal szembeni elégedetlenség!

Saját stílusunk megtalálásának egyik fontos építőkockája, színeink megismerése. Azoknak az árnyalatok a felkutatása, amelyeket viselve megjelenésünk harmonikussá válik.

Biztosan éreztétek már, hogy viseltetek egy színt, de valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag mégsem működött rajtatok. Aztán persze vannak olyanok is, amikben lehengerlőek vagytok. Legtöbb esetben ti is érzitek és látjátok, mely színek állnak a legjobban, azonban hiányzik a tudatosság.

A színtanácsadás során a természetes jegyeiteket - bőr tónusa, haj és szemek színe - figyeljük meg. Ezeknek az összességéből színkendők segítségével megtudhatjátok, milyen évszaktípusba (tavasz, nyár, ősz, tél) tartoztok.

(Ha valaki még nem találkozott volna a témával, később egy teljes bejegyzést fogok szentelni ennek!)

A színvilágotok felfedezése után azzal is tisztában lesztek, melyik lesz számotokra a tökéletes hajszín és milyen árnyalatokhoz nyúljatok sminkeléskor.

S ha már a sminknél tartunk. A hölgyek a színeik megismerését követően profi kezekbe kerültek. Pirka Eszti, sminkes még szebbé varázsolta őket és segített nekik abban is, hogy milyen trükkökkel tudnak a mindennapokban egy gyors sminket elkészíteni.

Természetesen a frizuráról sem feledkeztünk meg! Zsófi vasalt, font, loknikat készített.

Volt olyan, akinek már a laza fürtök elegendőek voltak, ahhoz, hogy kimozdítsuk abból a bizonyos komfortzónából!:)

Ebből látszik, hogy mindenkinek máshol van a határ. Valaki készen áll egy nagyobb változásra, valakinek ez kisebb lépések sorozatából áll. Mi pontosan azért voltunk és vagyunk, hogy elindítsuk a résztvevőket az úton!

Amúgy a Zenit kávézó szinte azonnal egy vibráló szépségmanufaktúrává vált, ahol Noémi jobbnál-jobb képeket készítve örökítette meg a vidám, csajos pillanatokat!

Miután a hölgyek a szépítő kezek alatt átváltoztak csodás fényképek is készültek róluk. Itt sem az volt a cél, hogy szokványos, erőltetetten beállított fotókat lássanak viszont. Noémi mindenkinek a személyiségéhez és a színvilágához igazította a helyszíneket!

A nap végén ismét körbe járt a tükör és akkor már csillogó szempárok mosolyogtak vissza. Elégedett és sugárzó nők távoztak a workshopról és bízom benne, hogy azt a sok pozitív élményt még hosszú ideig magukkal viszik!

A 'Saját Stílus Workshop' csapat (balról jobbra): Zsófi, Zsuzsi, Eszti, Noémi és én

Ha kedvet kaptatok ahhoz, hogy Ti is részesei legyetek egy igazán csajos programnak, akkor a következő eseményről részletesebb információt ITT találtok.

Bár utoljára, de nem utolsó sorban meg szeretném veletek osztani ezeknek a csodás szakembereknek az oldalait, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz szükségetek rájuk! :)

Kondor Noémi, fotós

Pirka Eszter, sminkes

Rácz Zsófi, fodrász

Szigeti Zsuzsi, kineziológus

Kovács Deli, stílustanácsadó/stylist

Fotók: Kondor Noémi

#workshop #szombathely #stílus #lélek #smink #fotózás #haj #stilustanácsadás #színtanácsadás

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style