MINTA MINTÁVAL ŐSSZEL IS ÉS EGY ÚJ IRÁNY KEZDETE


“Az ősz (…) egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik.”

Albert Camus

A tavasz után az ősz a kedvenc évszakom. Persze csak akkor, ha a nap még lágyan simogatja az arcomat, amikor kellemes sétákat lehet tenni a ropogó avarban. A hangulata és a színpompája mindig magával ragad.

Városunk Parkerdeje tökéletes választásnak bizonyult az októberi összeállításomhoz.

Aztán már az elején szót ejtenék arról, hogy ez a poszt nem csak a divatról fog szólni, hanem egy olyan döntésemről is, amit innentől kezdve a blogom részévé szeretnék tenni. A bejegyzés végén minden kiderül! (Nem ér egyből a cikk aljára görgetni!😄)

A kockás mintát már tavaly megkedveltem és az idei őszi szettjeimből sem maradhat ki. Egy korábbi bejegyzésemben már írtam az aktuális ősz/tél trendekről, köztük a kockákról is. Mostanság merészebb színekkel vegyítik a kockákat, azonban én maradtam a fekete-fehér apró mintáknál.

Nagyon nem szeretem a virágmintás darabokat, nem érzem magaménak ezt a printet. De ez az apró, fehér virágokkal díszített ruha valahogyan ott, az üzletben, abban a pillanatban megfogott. A mélyzöld szín remekül illik az őszi hangulathoz és egyáltalán nem zavaró, hogy a kockás és a virágos minták kombinálva lettek. Arra bátorítanálak Titeket, hogy merjétek keverni-kavarni a mintákat, az anyagokat és textúrákat! Lehet amire elsőre azt mondjátok, hogy kizárt, hogy jók legyenek együtt, azok majd mégis remekül mutatnak.

Az őszi időszakban fejtörést okozhat, hogyan is öltözzünk fel. Reggel még hideg van, de délutánra már felmelegszik a levegő. Pont ilyen időjárásra találták ki a réteges öltözködést.

Én rendkívül fagyos vagyok, ahogy elbújik a nap már mindent magamra aggatok.😄 A ruhát önmagában kevésnek találtam, így egy vékony garbót vettem alá, aztán jött a kabátka. De nem ám csak szimplán magamra vetettem, hanem az elmaradhatatlan, az örök kedvenc kiegészítőmmel formáztam magamon egy picit.

Ez egy jó példája annak, hogy a rétegezést ne úgy képzeljétek el, hogy a végén Michelin babák lesztek, hanem ügyesen összeválogatott darabokkal az összhatást szuper lesz és fázni sem fogtok. Higgyétek el nekem, én már csak tudom, mert 20 fok alatt már jégcsapnak érzem magam.

Most térjünk át arra a témára, amit az elején már megszellőztettem.

A szülinapos írásomban kifejtettem, milyen céllal álmondtam meg a blogomat. Divatról írok, eseményekről számolok be, havi outfit bejegyzéseket osztok meg Veletek.

A trendeken és a ruhákon kívül amúgy rengeteg más is érdekel. Ilyenek például a kozmetikumok és a testápolási termékek.

A nők rengeteg árucikket próbálnak ki, mire megtalálják a számukra legjobbat. Ezzel én is hasonlóan vagyok. Végignéztem a fürdőszobában sorakozó smink- és testápolási cuccokon és bizony egy kisebb vagyon sorakozott előttem.

Azonban van egy dolog ezekkel kapcsolatban, ami már egy jó ideje zavar és foglalkoztat. Sok elrettentő fotót és videót láttam állatkísérletekről, ahol a kiszolgáltatott állatokon tesztelik a különféle termékeket. Besokkaltam ezektől és úgy döntöttem, hogy ezentúl kizárólag cruelty free (CF) termékeket fogok használni és a jövőben nem szeretném vásárlásaimmal támogatni azokat a cégeket, ahol még mindig alkalmazzák az állatkísérleteket.

Ne gondoljátok, hogy most minden meglévő termék ment a kukába. Egyszerre nehéz lenne mindent pótolni.

Hiszek a fokozatosságban, így utánajárással és tesztelésekkel szeretném megismerni a CF termékeket és ha szeretnétek a tapasztalataimról is be fogok számolni. Emellett az is a célom, hogy minél több CF magyar terméket ismerjek meg.

Ennek az elhatározásomnak az első termékei egy L.O.V rúzs és szájceruza, illetve egy Terra Naturi púder volt.

Bővebben a következő bejegyzésemben fogok beszámolni arról, hogy mely termékek számítanak CF-nek és hogy eddig miket vásároltam.

Ruha: Samsøe & Samsøe

Kabát: Mads Nørgaard

Csizma: Zara

Táska: Sisley

Öv: H&M

Rúzs, ceruza: L.O.V

Pirosító: Terra Naturi

Fotó: Kondor Noémi

A ruhákat megtaláljátok a DB fave üzletében a Family Center Bevásárlóközpontban Szombathelyen és ezúton is hálás köszönet nekik a klassz darabokért!💕

Deli

#fashion #outfit #beauty #makeup #crueltyfree #cf #smink #szépség

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style