MINDEN ÉRTELEMBEN FORMABONTÓ DIVATBEMUTATÓ


Csütörtök este került megrendezésre az ősz egyik legrendhagyóbb divatbemutatója.A női és férfi business és alkalmi szettekért a Kinga Kovacs ruhák, a Valbona Leather táskák, az Er-Sil Design ékszerek és R.A.C.S. VIP nádból készült csokornyakkendői voltak a felelősök.

KINGA KOVACS

A ruhákat egy rövid performance keretében, olyan modellek mutatták be, aki közelebb állnak a valóság hús vér vásárlóihoz, mint a hatalmas kifutókról ismert modellek. A szettek feloldották a bennünk lévő prekoncepciót, melyet az okoz, ha a business casual kifejezést meghalljuk. Színes, puha színek, néhol szemtelen mintapárosítás követelte ki magának a figyelmet. A táskák, ékszerek és nyakkendők tökéletes kiegészítője voltak a Kinga Kovacs által megálmodott viseleteknek.

A University of East London Fashion Design with Fashion Management szakon 2013-ban tanulmányait befejező Kovács Kinga 2014. májusában hozta létre saját divatmárkáját, Kinga Kovacs néven. A márka mottója: A tökéletes ajándék Te vagy.

Kovács Kinga törekszik a régi és klasszikus elemeket modern, időtálló művé varázsolni. A játékos, fiatalos, színes és könnyed ruhák, a kiváló minőségű anyagokkal és precíz, minimalista szabásvonalakkal csiszolt, klasszikus hatást érnek el. A ruhák limitált szériában, de sokszor csak méretre, egyedi megrendelésekre készülnek el a tervező vagy helyi varrónők által, ezzel odafigyelve a környezetre és a fenntarthatóságra is.

Kinga célja nem csupán elegáns, szép ruhák alkotása, de különböző projektjeivel támogatni nemes célokat (Vigyél haza alapítvány – Dogs on the Catwalk esemény felajánlás), és a divatot elérhetővé, integráltá tenni a fogyatékossággal élők számára is.

ER-SIL DESIGN

Az Er-Sil Design nem ragaszkodik egyetlen stílus irányzathoz, gyakran a megrendelő igényei szerint készíti kiegészítőit, hétköznapi viseletre, vagy különleges alkalmakra egyaránt. Ékszerei kizárólag a legkiválóbb alapanyagokból készülnek (Swarovski kristályok, cseh és japán gyöngyök), munkái gyakran szerepelnek eredményesen hazai és külföldi szakmai versenyeken, pályázatokon.

Kingával a tavaszi Budapest Fashion Week-en találkozott, ahol kiderült, hogy nagyban egyezik a két tervező ízlése és gondolkodásmódja is, így számos ékszer szerepelt már akkor is a kifutón Kinga ruháival.

VALBONA

A VALBONA márka megálmodója és tervezője, Kabo Valbona nemzetközi közgazdász karrierből érkezett a divat világába, ahova gyermekkora óta csillapíthatatlan alkotó szenvedélye vezette. Kabo Valbona első alkotásai 2015 nyarán, Barcelonában öltöttek testet egy helyi bőrdíszműves közreműkődésével. Idén tavasszal a Salamander vezetése felvette a márkát két budapesti prémium üzletének kínálatába, így a 2018-as őszi-téli szezonban szélesebb közönség is megismerkedhet vele.

Az anyagválasztásnál a tartósság mellett a fenntarthatóság és az egyediség kiemelt figyelmet kapott, így minden táska és kiegészítő kiváló minőségű bőrhulladékból készült a tervezőre jellemző marhabőr és velúr kombinációjával. A magyar táskamárkák közül egyedül a VALBONA Leatherre jellemző a bőr és a velúr kombinálása, de Kabo Valbona szívesen használ anyagában nyomott 3-dimenziós mintájú bőröket is.

R.A.C.S. VIP

A magát garázsművésznek valló Racso Jugarap Brüsszelben él, és munkálkodik. Művészeti alkotásaiban főként dróttal dolgozik. Egy kiállításra készült, mikor zenehallgatás közben jött a gondolat a csokornyakkendők készítésére, melyhez úgy döntött, hogy nádat használ a minél nagyon fenntarthatóság érdekében. A Dél-Ázsiából származó férfi nyakkendőit szülőhelyéhez közel készítik helyiek, mellyel az alkotó a környéken felmerülő munkanélküliség gondjára is megoldást kínál.

Fotók: Urbán Martin, Ati Photography, Kinga Kovacs FB, Valbona FB

Ha tetszett a cikk, kövesd a blogomat, vagy friss fotókért és ötletekért kövesd az Instagram és a Facebook oldalaimat!

#esemény #divatbemutató #magyartervezo #magyardivat #ékszerek #kiegészítők #fashion

© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style