GARDRÓBNAPLÓ 4. RÉSZ: AZ ÉN KOCKÁS BLÉZEREM


A hét elején az egyik Facebook posztban már említést tettem a mostanság oly trendi kockás blézerről. Ahogy írtam, manapság nem tudunk úgy belépni egy üzletbe, hogy ne jöjjön szembe velük valamilyen kockás mintázatú ruhadarab. Az idei őszi/téli szezon egyik kulcsdarabjának számít. Elegáns, de mégis van benne némi lazaság. Az interneten inspirálódhatunk a különböző street style összeállításokból és a magazinokból is számos ötletből meríthetünk.

Hatalmas népszerűsége miatt már lerágott csontnak gondolhatnánk, de ha találunk egy különleges fazont vagy felveszünk hozzá egy kiegészítőt, egyedivé tudjuk varázsolni.

S ami még amellett szól, hogy igenis szerezzünk be egy kockás kabátkát vagy blézert, az az, hogy nem fekete. Viselésével nem leszünk komorak, könnyen kitűnhetünk a tömegből.

Mindig is nagyon tetszett ez a ruhadarab, de sokáig pontosan azért álltam ellen, mert nem szerettem volna beállni a sorba. Természetesen azt is tudtam, hogy előbb vagy utóbb nekem is lesz egy. :) Így is lett!

Nem is olyan régen meglátogattam a kedvenc second hand boltomat, s a kincsvadászat közben bizony ráleltem arra a bizonyos kockás blézerre. Nem tudom miért vált meg tőle az előző gazdája, de még a bolti cédula is rajta volt. Nem volt kérdés, hogy jön velem haza.

Ez is ismét egy jó példája annak, hogy nem feltétlenül kell vastag pénztárca ahhoz, hogy az aktuális trendeknek megfelelő darabokat szerezzünk be. Elismerem, szerencse is kell hozzá, de abban az esetben, ha valaki a second hand üzletben való vásárlást választaná, akkor is forduljon hozzám bizalommal, hiszen valóban egy izgalmas közös vásárlásban lenne részünk. :)

De térjünk vissza a kockás blézeremre és a szettre, amit kigondoltam hozzá.

A blézer mintázatában világos és sötétbarna kockák közé halvány szürke csíkok is bekúsznak.

Mivel szeretem a derékhangsúlyos öltözködést, az öv viselése sem maradhatott el. Amivel még megcsavartam az egészet, az egy apró részlet, de sokat dobott az összhatáson. Nem csak a blézer gallérját hajtottam fel, hanem a hajtókákat is egymásra lapoltam. Bár hideg volt, de így sálra sem volt szükségem.

Nem szeretem a túl elegáns vagy komoly megoldásokat, ezért a kabáthoz egy szürke farmert választottam. Magasított dereka van, a szárai befejezetlen hatást keltenek, ami szintén egy kis lazaságot visz az outfitbe. Ha akarom betűröm a bokacsizmába, de rá is húzhatom, ez már csak hangulat kérdése.

A magassarkú fekete bokacsizma első része velúr, a másik fele és sarka műbőr. Még a kényelmes kategóriába tartozik, s több óra viselés után sem akart leszakadni a lábam. :)

A táskámról sem szeretnék megfeledkezni. A filcből készült téglalap táska magyar tervezői darab.

A Moa bag névre hallgató kiegészítő nagyszerűsége egyszerűségében rejlik.

Nem szeretem, ha egy táskán túl sok díszítés van, ezért ez a minimalista vonal egyből megfogott.

A foganytúk is filcből vannak, belül pedig bőven van hely, a határidőnaplónak, tabletnek, pipereholmiknak és minden másnak, ami egy nő táskájából nem hiányozhat.

Érdemes megnézni a Moa bag Facebook oldalát is, ahol különböző színű és fazonú táskák közül lehet válogatni. Ha még nem tudjátok, hogy karácsonykor mivel lepjétek meg szeretteiteket, akkor egy ilyen táska remek ötlet lehet.

Összeségében egy hétköznapi szettet álmodtam meg, ami amennyire laza olyan nőies is. Munkahelyre, de egy kellemes kávézós találkozóra is jó választás lehet.

Kockás blézer, H&M

Szürke farmer, Mango

Fekete bokacsizma, Pieces

Táska, Moa bag

Vastag öv, H&M

Óra, Diesel

Összegyűjtöttem néhány kockás kabátot arra az esetre, ha ti is be szeretnétek szerezni egyet.

Dupla mellrészű blézer, H&M 14 990 Ft

Tyúkláb mintás blézer, Mango 23 995 Ft

Khaki blézer ruha, Zara 9 995 Ft

Gyapjú kabát, Max Mara 109 890 Ft


© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style