ERDEM x H&M


Már biztosan rengeteg hazai és külföldi oldalon találkoztatok a hírrel, hogy november 2-tól elérhetőek lesznek az újabb kollaboráció darabjai.

Itthon Budapesten a Váci utcai H&M üzletben, illetve online lesz lehetőség a vásárlásra.

Bízzunk benne, hogy tömegverekedésre és hasonló jelenetekre nem lesz példa az üzlet nyitásakor. :)

Magáról az együttműködésről...

Idén a H&M Erdem Moralıoğlura-val dolgozott együtt és álmodták meg közösen az itthon eléggé megoszló véleményeket bezsebelő, ám - szerintem - csodálatos ruhadarabokat és kiegészítőket.

Erdem neve nem mindenki számára lehet ismert. Magyarországon a márka nem elérhető. Ellenben az A-listás filmsztárok és hírességek örömmel viselik ruháit a vörös szőnyeges események alkalmával.

Jöjjön egy kis életrajz! Ki az az Erdem Moralıoğlura?

A brit-török származású tervező 1977-ben született Kanadában. A divat iránti érdeklődését édesanyjától örökölte, aki nagyon stílusos, sikkes nő volt.

Tanulmányait, a Ryerson University in Toronton kezdte meg, ahol divattervezésből meg is szerezte diplomáját. Ezután nem tétlenkedett, hanem beállt gyakornoknak a rebbelis Vivienne Westwood divatházhoz.

2000-ben folytatta tanulmányait a híres Royal College of Art-ban. 2003-ban sikeresen elvégezte, ahol diploma kollekciója zárta az iskola divatbemutatóját. Ezt követően New York-ba utazott, hogy Diane von Furstenbergnél dolgozhasson.

Kellő tapasztalattal a zsebében 2005-ben Londonban megalapította saját márkáját, az Erdem-et.

Első kollekciója, a Fashion Fringe rendezvényen debütált, amely kifejezetten a fiatal, tehetséges tervezőknek kitalált verseny. Erdem a főnyereménnyel távozott.

Továbbá számos díj tulajdonosa: megkapta a Swarovski British Fashion Council Fashion Enterprise díját, az angol Elle Style Awardsot, a British Fashion Council’s Fashion Forward pedig megtámogatta a 2009-es tavaszi kollekcióját. Ezeken kívül 2012-ben a British Fashion Council’s New Establishment díj is az övé, majd 2014-ben a British Fashion Council’s Womenswear Designer of the Year Award is.

A márkát a divatiparban, arról lehet felismerni, hogy darabjai jól nevelt természetességet és a fiús lookot tükrözik. A trendekkel egyáltalán nem törődik, arra törekszik, hogy csillogóvá tegye a nőket.

A tervező elmondása szerint, ő a sziluettekkel és az arányokkal foglalkozik.

Pre-fall 2017 kollekcióból

Reese Witherspoon és Emma Stone is Erdem rajongók

A rövid áttekintés után tegyük nagyító alá az ERDEM x H&M kollekciót.

Erdem által képviselt stílus teljes mértékben visszaköszön. Virágok minden mennyiségben és a csipke sem maradhatott ki. Általuk a romantika sugárzik a ruhákból, de a merev jacquard anyagok használatával az eleganciát is magukban hordozzák. Ezek mellett néhány hétköznapi darab is megtalálható a kollekcióban, mint pl. az ERDEM feliratú kapucnis pulóver.

Eddig férfiaknak nem tervezett, azonban most a férfi vásárlók is bátran válogathatnak az öltönynadrágok, pulóverek és zakók között. Ettől függetlenül nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy férfi társaink tolongani fognak az üzletben. :)

Az árakon néhányan biztosan meg fognak döbbenni, mert a H&M megszokott árképzésének többszöröséért lehet hozzájutni a ruhákhoz és kiegészítőkhöz.

Aki szeretne a kollaboráció egyik vagy akár több darabjának boldog gazdája lenni, az ne felejtse: NOVEMBER 2!

S íme a személyes kedvenceim:

A teljes kollekciót árakkal ITT tekinthetitek meg.


© 2017 | Minden jog fenntartva | Deli Style